Първото "Оренда" студио в България!

Направи нещо за тялото си, за да се прииска на душата да живее в него!

Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград

За Козметиката

Козметичните дефекти говори за далеч по-дълбоки здравословни проблеми, свързани с други органи, освен с кожата. Видът и мястото на пъпките по лицето често служат за ориентир за причината за появата им. А идентифицирането на скритата причина за проблема означава и адекватно третиране и лечение. Общите правила за грижа за кожата са ясни - редовно почистване и овлажняване, прием на достатъчно количество вода и здравословна диета, но това може да не е достатъчно при проблемна кожа.

За постигане на висока ефективност, една значителна част от продуктите в нашето студио са групирани в серии специализирани към различни типове кожа и кожни проблеми. Балансираният комплекс от натурални вещества и природни активни съставки повишават ефективноста и увеличават поносимостта към продуктите.

Какво представляват чакрите

» Същност

Чакрите са енергийни колела, посредством които енергията протича на вътре или навън от тялото. Когато са развити, те се въртят като колело. Основните чакри са седем. В действителност ние имаме стотици чакри, които са разположени по цялото тяло. Всяка точка за акупункура е енергиен вихър и следователно - чакра. Енергията, която захранва тезиколела, произлиза от различни източници - един от тях е нашата собствена Кундалини или еволюционната енергия, друг - духовната сила в нас. Тези енергии извират от вътрешността на тялото и протичат през чакрите.

Имат силно въздействие върху тялото, тъй като са духовна енергия, изразяваща се на физическото ниво. Моделите на чакрите са силно свързани с функционирането на нашата физика. Точно както емоциите могат и въздействат на нашето дишане, на сърдечната дейност и на обмяната на веществата, така и дейностите в различните чакри влияят на дейността на жлезите, формата на тялото, хроничните физически болести, мислите и поведението ни.

» Техники за събуждане

чакрите по тялото ни

Използвайки техники като йога, дишане, биоенергетика, физически упражнения, медитация и визуализация, ние на свой ред можем да влияем на своите чакри, на своето здраве и на своя живот. Това е една от важните стойности на тази система - че тя отразява и тялото, и ума, и към нея може да се подходи и чрез едното, и чрез другото.

Съществува чакра тест, който може да ви даде обща представа за състоянието на вашите чакри.

» Представяне на седемтте чакри

Долните чакри са физически по-близо до земята, се свързват с по-практически аспекти от нашия живот - оцеляването, движението, действието. Те се управляват от физически и социални закони. Горните чакри представят менталните области и действат на символично ниво чрез думи, образи и концепции. Всяка една от седемте чакри представя и по една главна област от човешкото психично здраве.

Муладхара
Коренна чакра. Намира се в основата на гръбначния стълб. Това е енергийният център отговарящ за нагласата,с която се отнасяме към материалните си потребности. За да позволим потока на енергия да тече свободно можем да си представяме как тя свети в ярко рубинено-червена светлина.
Много е важно да описвате сегашното си състояние с положителни думи. Мислете положително за дома, професията и финансите си, защото от вяшите думи зависи резултата. Медитация и визуализация биха помогнали за балансирането на тази чакра. Представяйте си как желанията ви вече са изпълнени, например че сте напълно финансово осигурени. Докато задържате този образ в съзнанието си, отпуснете тялото си. Почуваствайте благодарност и топлина в сърцето, усетете безопасност в стомаха и отпуснете всички мускули. Усещайте как мечтата ви с превръща в реалност точно сега!
Свадхиштхана
Сакралната чакра. Намира се близо до гениталиите, между опашната кост и пъпа. Счита се, че влияе на сексуалността и репродуктивните функции. Тази чакра се отваря с удоволствието и се блокира от срама. Представяйте си как свети в ярко-оранжево, за да я поддържате балансирана.
Манипура
Чакра на слънчевия сплит. Разположена е над пъпа. Свързана е със силата и контрола. Поддържайте я балансирана, като изпращате любов и светлина, също така прережете нишките, които ви свързват с хора, на които отдавате личната си сила.
Може да бъде блокирана, именно заради това. Просто бъдете истински и неподправени пред себе си и пред другите. Никой не може да ви контролира, без вие да му позволите. Поемете отговорност за живота и за духовните си дарби по най-положителен начин. Вие сте създадени по образ и подобие на Бог, имате същите качества, включително и силата!
Анахата
Чакра на сърцето. Намира се в центъра на гръдния кош. Управлява сърцето, кръвта и кръвообращението като цяло. Когато не отдавате дължимото на емоциите си, тя бива блокирана. Обръщайте внимание на вътрешните си усещание, доверявайте им се повече. Възможно е да сте били наранявани и да изпитвате страх, излекувайте сърцето и сърдечната си чакра от старите обиди. Розовият кварц помага за отваряне на сърцето. Прадставяйте си
Вишуддха
Чакрата на гърлото. Свързана е с общуването, речта, писменото слово и творческото себизразяване, разположен е на врата. За да я поддържате балансирана трябва да изричате своята истина пред себе си и пред другите. Признайте пред себе си истинските си чувства и прозрения.
Може да бъде блокирана ако преглъщате своята истина поради страх от неодобрение.
Аджня
Чакрата на челото. Намира се между веждите. Свързана е с хипофизата и епифизата. Наричана е още чакра на третото око. Свързана е с визуалните свръхсетивни видения на човека. Може да бъде блокирана поради страх, блокажи и смущения от предишен живот.
Сахасрара
Хилядолистник. Намира се над главата. Тя се активизира едва когато всички останали чакри са в равновесие.
Може да я поддържате балансирана, като се доверявате на идеите, които ви хрумват. Доверете се на вътрешната си увереност - вие вече знаете истината!
Тя отговаря за способността да прониквате в вдинния Вселенски разум.
Може да бъде блокирана, когато не се вслушвате в идеите си, защото ги смятате за банални истини или илюзии.

Created by Zorica Doneva.