Първото "Оренда" студио в България!

Направи нещо за тялото си, за да се прииска на душата да живее в него!

Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград Студио за масажи и козметика 'Оренда-България', Велинград

За Козметиката

Козметичните дефекти говори за далеч по-дълбоки здравословни проблеми, свързани с други органи, освен с кожата. Видът и мястото на пъпките по лицето често служат за ориентир за причината за появата им. А идентифицирането на скритата причина за проблема означава и адекватно третиране и лечение. Общите правила за грижа за кожата са ясни - редовно почистване и овлажняване, прием на достатъчно количество вода и здравословна диета, но това може да не е достатъчно при проблемна кожа.

За постигане на висока ефективност, една значителна част от продуктите в нашето студио са групирани в серии специализирани към различни типове кожа и кожни проблеми. Балансираният комплекс от натурални вещества и природни активни съставки повишават ефективноста и увеличават поносимостта към продуктите.

Какво е аурикулотерапия?

Аурикулотерапията е източен лечебен метод, въздействащ на целия организъм чрез обработване на енергийните точки по ушната раковина. Лечението на болката, неразположението, повлияване на психологически състояния чрез въздействие на определени зони на ушната раковина се използвали още от древни времена.

аурикулотерапия

Аурикулотерапията може да излекува ефективно редица заболявания, като главоболие, лумбаго, болки в гърба, ишиас, безсъние, загуба на апетит, смущения в храносмилателната система, проблеми с черния дроб, безпокойство, безсъние, менопауза, импотентност и др. Д-р Тери Олесън психобиолог във факултета по медицина на Калифорнийския университет в Лос Анджелос, използва електрическата стимулация на акупунктурни точки в ухото, за да лекува хронична болка, проблеми с теглото, загуба на слух и действително всички видове пристрастяване към нещо. Ушната акупунктура се оказва наистина толкова успешна за бърза наркотична детоксификация, че клиниките в Лос Анжелис и Ню Йорк използват техниката, за да лекуват улични наркомани.

акупунктурните точки върху ухото

Акупунктуристите откриват, че акупунктурните точки в ухото образуват очертанието на едно миниатюрно човече. Олесън смята, че това е така, защото тялото е холограма и всяка от неговите части съдържа образ на цялото.

» Предлагаме ви няколко метода при масаж на ушните миди:

 • Трябва да се масажират и двете уши – първо едното, после другото или едновременно с двете ръце.
 • Масажът се прави само с топли ръце. Предварително трябва да ги разтъркате.
 • За масажа трябва да се настаните удобно, да отпуснете раменете, да успокоите дишането, да се съсредоточите и да не приказвате с никого.
 • Самомасажът се извършва с меката част на пръстите. Могат да участват всички пръсти, но за разтъркването на върха на ушите най-удобни са палецът и показалецът. Възможно е използването и на пръчица със заоблен край, която не бива да е много тънка, а процедурата трябва да се наблюдава в огледалото.
 • Движението по посока на часовниковата стрелка разбужда и активизира мозъка. В противоположната посока успокоява и разпуска. Затова утринният масаж трябва да е с кръгови движения надясно, а масажирането преди сън – в посока, обратна на часовниковата стрелка.

» Описание на проблемите и съответните места за масажиране:

акупунктурните точки върху ухото
 • Ако искате да се справите с умората, масажът започва от меката долна част на ухото нагоре по дъгата.
 • При профилактика за общо благосъстояние на организма се масажира цялата раковина – 30 пъти по часовника и 30 обратно
 • Ако краката и ръцете ви отичат от претоварване, при утринния масаж разтъркайте най-енергично върха на ухото. Това ще ви помогне да запазите по-дълго свежестта си през деня.
 • При проблеми с бъбреците, стомаха, черния дроб, сърцето, белите дробове – интензивно масажирайте централната вдлъбната част с показалеца или средния пръст.
 • Натискът върху центъра на меката долна част успокоява уморените очи.
 • Масаж на цялата мека част, особено близо към лицето, облекчава зъбобол и заздравява венците.

Created by Zorica Doneva.